Článek
Postup
01.
Přes jemné síto přesejte do zadělávací mísy sypké suroviny – hladkou mouku, moučkový cukr, jedlou sodu, kakao a perníkové koření.
02.
Nakonec přidejte mandlovou mouku (jemně mleté mandle) a vše společně zamíchejte.
03.
K sypkým surovinám nyní přidejte povolené máslo, vejce, rum a med. Zadělejte hladké těsto, ideálně hnětacím hákem v robotu. To pak zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 90 minut odpočívat do lednice.
04.
Pak předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 stupňů. Z těsta tvořte kuličky, které na plechu s pečicím papírem lehce zmáčkněte. Dejte je péct přibližně na 10 minut.
05.
Upečené perníčky nechte zchladnout a poté je namáčejte v polevě z moučkového cukru, rumu a horké vody.
A nezapomeňte ani na vanilkové rohlíčky (mám pro vás pár fíglů), medvědí pracny a vosí hnízda (poradíme, jak si je zjednodušit).