Článek
Postup
01.
Jakkoliv to podle množství ingrediencí možná vypadá složitě, nelekejte se, je to velmi jednoduché a rychlé! Troubu zapněte na gril nebo co nejvyšší stupeň. Toastový chleba nakrájejte na kostičky, promíchejte s olivovým olejem a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pár minut opékejte dozlatova.
02.
Mezitím rozehřejte pánev s trochou oleje. Hovězí maso z obou stran osolte, opepřete. Pak jej z každé strany asi 2 minuty opékejte dohněda. Uložte ho do tepla, nebo přiklopte poklicí, a nechte chvilku odpočinout. Během toho kontrolujte i toastové krutony v troubě, snadno se totiž spálí.
03.
Krutony jsou připravené, a než si maso odpočine, smíchejte hořčici, med a olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Jednoduchý dresink je na světě.
04.
Salát promíchejte s rukolou, nakrájenými ředkvičkami, červenou cibulí a trochou oleje. Vyrobte z nich na talíři hnízdo, maso nakrájejte na tenké plátky, položte na salát a ozdobte červeným (neboli růžovým) pepřem. Nakonec zakápněte dresinkem a posypte krutony. Ihned podávejte.
Máte rádi rukolu? Dopřejte si ji také v tomto salátu s uzenou makrelou a novými bramborami nebo rukolovém salátu s hruškami.