Hlavní obsah
3,3
(68)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pesto je geniální vynález! Koncentruje oblíbené chuti, dodá dokonalost i obyčejným nudlím, a navíc je hotové za dvě minuty. A není nutné vyrábět ho pouze z bazalky – vyzkoušejte pesto z rukoly a slunečnicových semínek.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 skleničky
Na čtyři skleničky o objemu jeden decilitr
  • 100 g čerstvé rukoly
  • 50 g parmazánu
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce hrubé mořské soli
  • 1,5 dl olivového oleje
    Článek

    Postup

    01.

    Všechny suroviny vložte do mixéru, zalijte je asi polovinou oleje a rozmixujte na kaši. Podle potřeby doplňte zbylým olejem – výsledná hustota by měla odpovídat pastě.

    02.

    Pestem naplňte dobře umyté skleničky a uložte do chladu. V lednici vydrží asi měsíc. 

    Tip: Rukolové pesto skvěle ochutí uvařené těstoviny (už stačí přidat jen na poloviny nakrájená cherry rajčátka), hodí se jako dochucovadlo italských jídel a je výborné třeba ke kousku pečiva a sýru. Sklenička čerstvého domácího pesta je i krásný jedlý dárek. Jestli vás jednoduché domácí vaření láká, vyzkoušejte i recept na rukolové pesto s petrželkou a mandlemi.

    Související témata:

    Načítám