Článek
Postup
01.
Všechny suroviny vložte do mixéru, zalijte je asi polovinou oleje a rozmixujte na kaši. Podle potřeby doplňte zbylým olejem – výsledná hustota by měla odpovídat pastě.
02.
Pestem naplňte dobře umyté skleničky a uložte do chladu. V lednici vydrží asi měsíc.
NA PESTU SE NEDÁ NIC ZKAZIT!
Tip: Rukolové pesto skvěle ochutí uvařené těstoviny (už stačí přidat jen na poloviny nakrájená cherry rajčátka), hodí se jako dochucovadlo italských jídel a je výborné třeba ke kousku pečiva a sýru. Sklenička čerstvého domácího pesta je i krásný jedlý dárek. Jestli vás jednoduché domácí vaření láká, vyzkoušejte i recept na rukolové pesto s petrželkou a mandlemi.
Pesto se nedává jen na těstoviny. Dejte si kynutý věnec se špenátovým pestem nebo párečky v listovém těstě s pestem ze sušených rajčat.