Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: tv nova

Foto: tv nova

Rádi zkoušíte nové věci? Máme tu pro vás netradiční koláč s rozmarýnem, který s limetkovým mascarpone vytváří dokonalou souhru chutí.

15 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Jablkový základ
  • 1 ks jablek
  • 50 g másla
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 10 ml tmavého piva
Těsto
  • 225 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 g mascarpone
  • 50 g zakysané smetany
  • 5 g kůra z limetky
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • cukr
Článek

Postup

01.

Jablko oloupejte, nakrájejte na kostičky a opečte na másle spolu s citronovou kůrou a šťávou a celou větvičkou rozmarýnu. Po chvíli přilijte trochu piva a jablko uvařte doměkka.

02.

Rozmarýn dejte stranou a jablkový základ rozmixujte na kaši. Přidejte k němu máslo, mouku, cukr, citronovou šťávu a ještě trošku piva, aby vám vzniklo lepivé těsto.

03.

Těsto nalijte do máslem vytřené a moukou vysypané formy, doprostřed vetkněte větvičku rozmarýnu a pečte 40–50 minut při 170 stupních Celsia. Podávejte s mascarpone, které jste smíchali se zakysanou smetanou, limetkovou kůrou a šťávou a trochou cukru.

K obědu si můžete dát, třeba pečené brambory na rozmarýnu.

Související témata:

Načítám