Článek
Postup
01.
Máslo nechte chvíli stát při pokojové teplotě, aby povolilo a šlo rozetřít, trvá to asi půl hodiny. Pak ho vložte do mísy a vařečkou trochu rozmíchejte. Z tvarohu vylijte uvolněnou tekutinu, a teprve potom ho přidejte k máslu. Poprašte kmínem, paprikou, lehce osolte a důkladně smíchejte.
02.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Pažitku nastříhejte nůžkami na drobné kousky (jde to takhle lépe než nožem) a jemně pažitku i cibuli vmíchejte do pomazánky. Pak už rozhudu jen namažte na pečivo (nenechte se se zmást doporučením odjinud, že s tmavým pečivem chutná celá tahle záležitost nejlépe, i s rohlíkem je to fantazie) a přikusujte k tomu kousek šťavnaté kapie.
Když do pomazánky přidáte červenou papriku, dostanete rázem známou budapešťskou pomazánku.