Článek
Postup
01.
Nejlépe v robotu utřete změklé máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte mouku se sušeným nebo rozdrobeným čerstvým droždím, a zalejte mlékem. Hněťte asi 10 minut na nejnižší stupeň, až je těsto pružné a hladké. Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
02.
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na obdélník, tence ho potřete krémem (na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné) a srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda. Ostrým nožem krájejte 2 až 3 cm tlusté plátky a rovnejte je s centimetrovým odstupem do vymazané koláčové formy, nebo po jednom kusu do silikonových formiček na muffiny.
03.
Dejte rolky ještě na chvíli do tepla kynout, pak je posypte oříšky a pečte 25 minut při 180 stupních dozlatova.
Věděli jste, že z oříšků lze udělat také nápoj? Vyzkoušejte naše ledové lískooříškové latté, které se k těmto rolkám báječně hodí.