Hlavní obsah
3,4
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Těsto se připravuje bez kvásku, a když si ještě pomůžete hnětacím robotem, máte skoro bez práce voňavé pečivo, které vypadá, že jste jeho přípravou strávili půl dne.

40 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 rolek
  • 40 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 4 g sušeného droždí
  • 125 ml mléka
  • 3 lžíce lískooříškové pomazánky
  • 1 hrst ořechů
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Nejlépe v robotu utřete změklé máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte mouku se sušeným nebo rozdrobeným čerstvým droždím, a zalejte mlékem. Hněťte asi 10 minut na nejnižší stupeň, až je těsto pružné a hladké. Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

02.

Těsto rozválejte na pomoučeném vále na obdélník, tence ho potřete krémem (na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné) a srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda. Ostrým nožem krájejte 2 až 3 cm tlusté plátky a rovnejte je s centimetrovým odstupem do vymazané koláčové formy, nebo po jednom kusu do silikonových formiček na muffiny.

03.

Dejte rolky ještě na chvíli do tepla kynout, pak je posypte oříšky a pečte 25 minut při 180 stupních dozlatova.

Věděli jste, že z oříšků lze udělat také nápoj? Vyzkoušejte naše ledové lískooříškové latté, které se k těmto rolkám báječně hodí.

Související témata:

Načítám