Článek
Postup
01.
Česnek nasekejte najemno a zlehka orestujte na olivovém oleji. Přidejte čerstvý špenát, který nechte spařit, nebo rozmrazený špenát, který nechte prohřát, aby se chutě spojily.
02.
Maso smíchejte se syrovým vejcem a dochuťte solí a pepřem.
03.
Zelenou část pórku rozeberte na listy, ty asi minutu spařte ve vroucí vodě, a pak je pod sítem vložte do ledové vody, aby neztratily barvu a změkly.
04.
Na potravinářskou fólii rozložte těsně vedle listy pórku a na něj rovnoměrně rozložte maso jako placku. Doprostřed položte hezky za sebou poloviny uvařených vajec, na ně rozložte špenát a na nudličky nakrájenou červenou papriku (nebo jakoukoli jinou zeleninu). Fólii pečlivě zabalte, aby roláda držela pohromadě, a dejte na hodinu vařit do parní lázně – postačí vám napařovací vložka do hrnce. Jako příloha se hodí brambory nebo jen chleba
Neradi loupete vejce? Podívejte se na naše 4 triky a už to pro vás nebude problém.