Článek
Lehká piškotová roláda se hodí jako sladká tečka za rodinným obědem i jako dezert k odpolední kávě. Místo kokosu můžete roládu posypat ořechy nebo čokoládou.
Piškotová roláda s mascarpone krémem
Na 1 roládu budete potřebovat: 3 velká vejce, 90 g krupicového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžíce vody, 1 lžíce oleje. Na krém: 500 ml smetany ke šlehání, 200 g mascarpone, 2 balíčky ztužovače šlehačky, moučkový cukr. Na dohotovení: strouhaný kokos, kokosové lupínky, džem
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte vodu a olej a krátce prošlehejte. Zlehka vmíchejte mouku. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 8–10 minut dozlatova.
Korpus spolu s pečicím papírem položte na čistou utěrku a srolujte. Nechte vychladnout.
Vyšlehejte smetanu s mascarpone a ztužovačem šlehačky. Podle chuti doslaďte moučkovým cukrem.
Plát rozbalte a stáhněte z něj opatrně pečicí papír. Potřete džemem, krémem a srolujte. Krémem potřete roládu i po povrchu a posypte strouhaným kokosem. Ozdobte zbývajícím krémem a na závěr posypte zlehka opečenými lupínky kokosu.
Jste příznivci lahodně jemných moučníků? Zkuste dezerty s jogurtem anebo nadýchané pusinkové recepty.