Hlavní obsah
3,0
(87)

Tato roláda je svěží, nadýchaná a plná citronové chuti a borůvek. Zkuste si ji připravit spolu s Daškou Malou podle jejího pořadu Sladká tečka na Stream.cz i vy.

30 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Lemon curd
  • 2 ks citronu
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g másla
  • 2 ks vejce
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 100 g borůvek
Roláda
  • 4 ks vejce
  • 90 g cukru moučka
  • 100 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience na krém dejte do nerezové mísy, postavené na vyšší hrnec s vodou. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Jakmile se to stane, míchejte dále do doby, než krém zhoustne. Krém přikryjte fresh fólií a nechte vychladnout v lednici.

02.

Troubu dejte předehřát na 200 stupňů a začněte šlehat žloutky s cukrem do nadýchané světlé pěny. V další míse si vyšlehejte bílky se solí do pevného sněhu. Obě hmoty opatrně smíchejte a přidejte prosátou mouku. Na plech, který si vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, rozetřete rovnoměrně hmotu. Dejte do trouby na 8 minut. Že je hotovo, poznáte také podle toho, že je roláda upečená dorůžova.

03.

Hotový a upečený plát poprašte moukou a ihned překlopte na čistou utěrku. Z plátu sundejte pečicí papír a opět přiložte zpět. Opatrně těsto zabalte do tvaru rolády spolu s utěrkou a pečicím papírem a nechte vychladnout.

04.

Dále si vyšlehejte smetanu do pevné šlehačky. Tu pak přidávejte do náplně spolu s citronovým krémem.

05.

Vychladlé těsto rozviňte, utěrku odstraňte a nechte ležet na pečicím papíru. Rozprostřete na plát šlehačku a následně citronový krém. Vzdálenější okraj nechejte volný. Nakonec posypte borůvkami. Roládu opět opatrně sviňte, přendejte do fresh fólie a nechejte chladit nejlépe přes noc. Vše se pak hezky propojí.

06.

Před servírováním rozbalte, poprašte moučkovým cukrem a krájejte na plátky.

Pustíte se do této lákavé lehoučké rolády?

Načítám