Článek
Postup
01.
Všechny ingredience na krém dejte do nerezové mísy, postavené na vyšší hrnec s vodou. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Jakmile se to stane, míchejte dále do doby, než krém zhoustne. Krém přikryjte fresh fólií a nechte vychladnout v lednici.
02.
Troubu dejte předehřát na 200 stupňů a začněte šlehat žloutky s cukrem do nadýchané světlé pěny. V další míse si vyšlehejte bílky se solí do pevného sněhu. Obě hmoty opatrně smíchejte a přidejte prosátou mouku. Na plech, který si vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, rozetřete rovnoměrně hmotu. Dejte do trouby na 8 minut. Že je hotovo, poznáte také podle toho, že je roláda upečená dorůžova.
DALŠÍ RECEPTY OD DAŠKY MALÉ
03.
Hotový a upečený plát poprašte moukou a ihned překlopte na čistou utěrku. Z plátu sundejte pečicí papír a opět přiložte zpět. Opatrně těsto zabalte do tvaru rolády spolu s utěrkou a pečicím papírem a nechte vychladnout.
04.
Dále si vyšlehejte smetanu do pevné šlehačky. Tu pak přidávejte do náplně spolu s citronovým krémem.
05.
Vychladlé těsto rozviňte, utěrku odstraňte a nechte ležet na pečicím papíru. Rozprostřete na plát šlehačku a následně citronový krém. Vzdálenější okraj nechejte volný. Nakonec posypte borůvkami. Roládu opět opatrně sviňte, přendejte do fresh fólie a nechejte chladit nejlépe přes noc. Vše se pak hezky propojí.
06.
Před servírováním rozbalte, poprašte moučkovým cukrem a krájejte na plátky.
Pustíte se do této lákavé lehoučké rolády?