Hlavní obsah
4,0
(26)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Piškotová roláda s krémem z pomazánkového másla a šlehačky má překvapivě lahodnou chuť. Zkuste přidat piškoty máčené v kávě s rumem.

15 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 5 ks vejce
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 hrnek dětských piškotů
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 šálek kávy espresso
  • 1 lžíce rumu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 2 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Žloutky ušlehejte s krupicovým cukrem do husté světlé pěny, postupně vmíchejte mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a rychle upečte pči 180 stupních. 

02.

Smetanu vyšlehejte se ztužovačem. Pomazánkové máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a spojte se šlehačkou v hladký krém.

03.

Ihned po upečení plát těsta i s papírem srolujte a nechte vychladnout. Potom jej rozviňte, papír sloupněte, těsto potřete větší polovinou krému, poklaďte bližší delší stranu piškoty namočených do kávy s troškou rumu, poprašte kakaem a zaviňte. Povrch potřete zbytkem krému a posypte kakaem.

Načítám