Článek
Postup
01.
Maso na prkénku naklepejte, posolte a opepřete. Potřete hořčicí a poklaďte plátky šunky. Pak připravte náplň – nakrájejte na kostičky uvařená vejce, přidejte pokrájenou papriku, klobásu, sýr i pórek.
02.
Přidejte syrové vejce a dobře promíchejte. Připravenou směs poklaďte na maso a můžete rolovat. Stočenou a nití ovázanou roládu nechte na másle zprudka opéct ze všech stran. Poté ji přendejte do pekáčku, zalijte horkou vodou nebo vývarem, kousky cibule rozprostřete kolem, přikryjte a dejte péct zhruba na hodinu při 180 stupních Celsia.
03.
Roládu během pečení otáčejte, asi 10 minut před koncem ji odklopte a nechte vytvořit kůrčičku.
04.
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Z hotových brambor slijte vodu a rozšťouchejte je. Přimíchejte nadrobno posekanou jarní cibulku a máte hotovo.
Tip: Využít můžete i výpek z masa – na vařiči nechte odpařit vodu, aby zbyl jen tuk. Ten zaprašte moukou zamíchejte a asi 15 minut vařte. Šťávu přeceďte a máte hotovo!
Další možnost čím naplnit vepřovou roládu.