Článek
Postup
01.
V mléce rozmíchejte cukr a zahřejte ho. Přidejte rozdrobené droždí a nechte v hrníčku vzejít kvásek.
02.
Do mísy nasypte mouku, přilijte rozpuštěné máslo, kvásek a dodejte špetku soli. Vařečkou vypracujte hladké kynuté těsto, které nechte minimálně půl hodiny odpočívat na teplém místě, třeba i pod utěrkou.
03.
Poté ho rozdělte na několik dílů, každý rozválejte na plát o výšce asi tři milimetry a rozdělte jej na protáhlé trojúhelníky. K základně (o délce asi 7 centimetrů) každého naskládejte kousek šunky, strouhaný sýr, čtvrt cherry rajčátka a zasypte špetkou koření.
04.
Rohlíčky zabalte, poskládejte na plech s pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Kdo chce, může je ještě posypat zbytkem strouhaného sýru. Pečte při 180 stupních Celsia asi 20 minut.
Jako další variantu k snídani či svačině, můžete zvolit třeba zapečený francouzský sendvič Croque monsieur.