Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte mouku, přidejte zakysanou smetanu, kousky změklého másla a kypřicí prášek. Rukama během minuty vypracujte hladké těsto, které drží při sobě.
02.
Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát vysoký asi dva milimetry. Ten pak rádýlkem rozdělte střídavě na protáhlé trojúhelníky.
03.
V misce smíchejte marmeládu s chilli a následně lžičkou klaďte kopečky vždy k základně rohlíčku. Trojúhelníky zabalte a hotové rohlíčky poskládejte na plech s pečicím papírem; dejte si pozor, aby špička zůstala pod celým rohlíčkem – to aby se při pečení nerozbalil. Nakonec je potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct při 180 stupních Celsia na 20 minut.
Přemýšlíte často při zpracování pomeranče co s kůrou? Koukněte na naše tipy, jak slupku, nejen z pomeranče zužitkovat.