Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také často děláváte domácí rohlíčky? Jsou rychle hotové a dají se plnit prakticky čímkoliv. Dejte tentokrát košem listovému těstu a připravte si rohlíčky z kynutého a jako náplň můžete vyzkoušet třeba med s pekanovými ořechy.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 rohlíčků
  • 250 g rostlinného tuku
  • 42 g droždí
  • 10 lžic mléka
  • 1 lžička cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 ks vejce
  • 150 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • 1 hrst pekanových ořechů
Článek

Postup

01.

Mléko ohřejte, přimíchejte k němu cukr, rozdrobte droždí a nechte v hrníčku asi 10 minut odpočívat, než vzejde kvásek. Ten poté přilijte do mísy k mouce a kouskům změklého tuku. Rukama vypracujte hladké těsto, které nechte 30 minut v teple odpočívat.

02.

Na pomoučené pracovní ploše vyválejte plát o tloušťce 2 až 3 milimetry a rádýlkem tvořte protáhlé trojúhelníky.

03.

V misce smíchejte jedno vejce, měkký tvaroh a tekutý med. K základně každého trojúhelníku klaďte po lžičce tvarohové nádivky a vždy jeden ořech. Rohlíčky zabalte, přendejte na plech s pečicím papírem, potřete je rozšlehaným druhým vejcem a nechte v troubě péct asi 20 minut při 180 stupních Celsia.

Koukněte i na náš další tip na plněné rohlíčky, který se ukrývá pod receptem s názvem bratislavské rohlíčky s makovou a ořechovou náplní.

Související témata:

Načítám