Článek
Postup
01.
Mléko ohřejte, přimíchejte k němu cukr, rozdrobte droždí a nechte v hrníčku asi 10 minut odpočívat, než vzejde kvásek. Ten poté přilijte do mísy k mouce a kouskům změklého tuku. Rukama vypracujte hladké těsto, které nechte 30 minut v teple odpočívat.
02.
Na pomoučené pracovní ploše vyválejte plát o tloušťce 2 až 3 milimetry a rádýlkem tvořte protáhlé trojúhelníky.
03.
V misce smíchejte jedno vejce, měkký tvaroh a tekutý med. K základně každého trojúhelníku klaďte po lžičce tvarohové nádivky a vždy jeden ořech. Rohlíčky zabalte, přendejte na plech s pečicím papírem, potřete je rozšlehaným druhým vejcem a nechte v troubě péct asi 20 minut při 180 stupních Celsia.
Koukněte i na náš další tip na plněné rohlíčky, který se ukrývá pod receptem s názvem bratislavské rohlíčky s makovou a ořechovou náplní.