Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vyzkoušejte sladké rohlíčky plněné ořechovou nádivkou. Stanou se u vás hitem v jakoukoli roční dobu.

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
64 rohlíčků
Těsto
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g rostlinného tuku
Nádvika
  • 150 g ořechů
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžíce piškotů
  • 125 ml mléka
K dokončení
  • 5 lžic cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Nejprve připravte nádivku. Do vařícího mléka nasypte všechny přísady a chvilku společně povařte. Pak ji nechte vychladnout.

02.

Z polohrubé mouky, šlehačky a tuku vypracujte těsto, které rozdělte na osm dílů. Z každého vyválejte placku, tu nakrájejte jako dort (tedy na jakési trojúhelníčky). Na širší konec pokládejte trochu ořechové náplně a zaviňte do tvaru rohlíčků.

03.

Naskládejte je na plech vymazaný máslem a pečte při 180 stupních Celsia asi 15–20 minut. Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru, do kterého přidejte vanilkový cukr.

Související témata:

Načítám