Hlavní obsah

Nejlepší české kempy pro rodiny s dětmi: 7 míst, kam se vyplatí vyrazit za skvělým vyžitím i zázemím

Foto: Archiv Camping Chvalšiny

Foto: Archiv Camping Chvalšiny

I když už jsou prázdniny za půlkou, je stále dost času si užít krásné slunečné dny a vyrazit s dětmi na pár dní do míst, kde si užijete nejen spoustu zábavy, ale i klidné chvíle. A kde vám bude opravdu dobře?

Článek

Přemýšlíte, kam vyrazit s dětmi, aby se nenudily, ale abyste i vy měli možnost si odpočinout nebo se zabavit, ať již aktivně, či odpočinkově? Pak pro vás máme sedm tipů na kempy, které by vás zklamat neměly.

7 skvěle hodnocených rodinných kempů

Co by měl mít kemp, kam se vydáte s dětmi? Manažer portálu Dokempu Marek Jermář k tomu říká: „Rodiny nejvíce preferují kempy, které nabízejí čisté a bezpečné prostředí, širokou škálu aktivit a kvalitní zázemí. Děti milují animační programy a dětská hřiště, zatímco rodiče oceňují možnosti sportování a relaxace.“ Důležitá je i čistota ubytování, vstřícnost provozovatele, možnost stravování a příznivé ceny. V posledních letech je „tahákem“ i možnost méně tradičního ubytování, třeba v mobilheimech nebo teepee. To všechno by následující kempy měly podle recenzí návštěvníků portálu Dokempu mít.

Mapa nejlepších českých kempů

1. Kemp Dolce

Kemp Dolce (Královéhradecký kraj) najdete na úpatí Krkonoš nedaleko Trutnova. V sobotu tam bývá rušno díky hudebním akcím, ale jinak je to místo vhodné i pro rybáře, cyklisty, turisty a milovníky koupání – součástí kempu je vodní plocha s travnatou pláží a tobogánem, ale i rybník pro sportovní rybolov. Nabízí také dětská hřiště. Zahrajete si tu minigolf, tenis, volejbal. Přijet můžete autem se stanem, karavanem nebo využít místních ubytovacích kapacit. Podrobnosti najdete na stránkách kempu.

Foto: Archiv Camp Dolce

Camp Dolce nedaleko TrutnovaFoto: Archiv Camp Dolce

2. Camping Chvalšiny

Camping Chvalšiny (Jihočeský kraj) najdete v obci Chvalšiny nedaleko Českého Krumlova a kromě 150 kempovacích míst se lze ubytovat i v bungalovech nebo v tiny houses. Motto kempu je: „Baví-li se děti, baví se i rodiče!“ Takže dětských aktivit je spousta – třeba krmení zvířátek v minizoo, táborový oheň, malování, pečení housek, noční strašidelný les, hra o přežití, soutěž v rybaření a spousta dalších her. Součástí kempu je i rybník vhodný na koupání. Vše potřebné najdete na webu kempu.

Foto: Archiv Camping Chvalšiny

Camping Chvalšiny leží nedaleko Českého KrumlovaFoto: Archiv Camping Chvalšiny

3. Kemp Pecka

Kemp a koupaliště Pecka (Královéhradecký kraj) poskytuje kromě vodního vyžití a tobogánů i další sportovní aktivity a moderní vybavení. Leží severně od města Pecka poblíž stejnojmenného hradu, který nabízí zajímavé prohlídky i různé akce pro děti. Ubytovat se tu můžete v apartmánech, srubech, chatičkách, ale i ve vlastním stanu nebo karavanu. Více na webu kempu.

Foto: Archiv Kemp a koupaliště Pecka

Kemp a koupaliště Pecka je nedaleko stejnojmenného hraduFoto: Archiv Kemp a koupaliště Pecka

4. Camping Rožnov

Camping Rožnov (Zlínský kraj) se nachází na úpatí hory Radhošť v překrásné přírodě CHKO Beskydy, unikátní je i přilehlé Valašské muzeum v přírodě, které potěší milovníky historie. Zde mohou návštěvníci zažít interaktivní výlety do historie. Děti potěší minizoo s ovečkami, prasátky a kozlíkem v areálu kempu. V těsném sousedství je i lanové centrum. Přijet můžete se stanem či karavanem, ale možné je tu ubytování od apartmánu po chatičku. Více na stránkách kempu.

Foto: Archiv Camping Rožnov

Camping Rožnov je obklopen krásnou přírodou BeskydFoto: Archiv Camping Rožnov

5. Kemp Vranovská pláž - Holiday park

Kemp Vranovská pláž (Jihomoravský kraj) dostal přezdívku Moravský Jadran. Kromě úžasného koupání se můžete těšit doslova na moře zábavy – lanové centrum, půjčovna šlapadel i elektrolodí, animační programy, loutkové divadlo a četná hřiště, letní kinokavárna. V tomto kempu je možné se ubytovat mnoha způsoby – od stanu a karavanu přes mobilheim po penzion. Více na stránkách webu.

Foto: Archiv Kempu Vranovská pláž

Vranovská pláž dostala přezdívku Moravský Jadran Foto: Archiv Kempu Vranovská pláž

6. Kemp Ostaš

Kemp Ostaš (Královéhradecký kraj) se nachází v chráněné krajinné oblasti Broumovsko v Polici nad Metují, nedaleko skalního města Adršpach. Tento kemp nabízí ubytování přímo v srdci pískovcových skal v nově zrekonstruovaných chatkách. Pro děti je tu například nové hřiště, ale okolní příroda je asi největším benefitem, stejně jako možnost výletů po okolí do Adršpašských skal nebo na Broumovské stěny. Více najdete na stránkách kempu.

Foto: Archiv Kemp Ostaš

Kemp Ostaš je usazen do překrásné přírody chráněné krajinné oblasti BroumovskoFoto: Archiv Kemp Ostaš

7. Autocamp Sedmihorky

Autocamp Sedmihorky (Liberecký kraj) najdete přímo v srdci chráněné krajinné oblasti a geoparku UNESCO Český ráj. V okolí kempu je Hruboskalské skalní město, kde je interaktivní naučná stezka zaměřená pro nejmenší. Užijí si zde turisté, cyklisti, ale i horolezci, nabídne i rybaření, jízdu na koni či paragliding. V kempu nechybí velká dětská hřiště, herní koutek a pořádají se tu i workshopy pro děti. Ubytovat se můžete ve stanu či karavanu, ale i v mnoha typech chat či v penzionu. Více na stránkách kempu.

Foto: Archiv Autocamp Sedmihorky

Autocamp Sedmihorky je oblíbeným místem pro rodiny s dětmi již desítky letFoto: Archiv Autocamp Sedmihorky

Načítám