Hlavní obsah

Zlatá packa poznala svého vítěze! Výherce naší fotosoutěže, zlatý retrívr Oliver, dorazil do redakce

Foto: Christián Pyrinec

Foto: Christián Pyrinec

I když je už naše soutěž o nejhezčího pejska Zlatá packa za námi, my jsme na její účastníky rozhodně nezapomněli. Jak jsme slíbili, do redakce jsme pozvali výherce fotosoutěže, zlatého retrívra Olivera. Jde o ostříleného soutěžního šampiona, nebo šlo o jeho první klání? Co vedlo páníčky k účasti a kdo je vlastně Oliver zvaný Zlobiver?

Článek

Možná jste už Olivera viděli, a to nejen v Chomutově, kde se svými páníčky Kačkou a Patrikem bydlí, ale také na sociálních sítích. Jeho majitelé se totiž proslavili zábavnými a roztomilými eskapádami svého mazlíčka, jež sdílejí na internetu. Jak se mladý pár dostal k tomuto chlupatému miláčkovi, který je naším výhercem?

Příběh Olivera začal ani ne před dvěma lety, kdy si ho Kačka a Patrik přivezli domů jako malé štěňátko. Kačka měla od dětství sen mít zlatého retrívra, a když se naskytla příležitost, neváhala. „Zlatý retrívr se mi líbil odmalička, i když mě lidé odrazovali, že je moc velký do bytu, kde právě bydlíme. Byla to prostě moje srdcovka a přítel souhlasil. Přímo Olivera jsme si vybrali na první pohled v chovatelské stanici a byla to okamžitá láska,“ dodává.

Oliver na internetu

Oliver se rychle stal hvězdou na sociálních sítích díky svým roztomilým a vtipným kouskům. „Loni v únoru jsme ho začali natáčet na sociální sítě a strašně se to uchytilo. Máme mnoho sledujících, které naše videa baví, takže se snažíme natáčet dál a přinášet divákům radost,“ říká Kačka. A je Oliver opravdu tak zlobivý, aby byl zván Zlobiver? Přezdívka vychází z jeho živé povahy. „Dělá různé vylomeniny a vždy, když něco provedl, svěřila jsem se kamarádce. Ona mi pak napsala: Oliver Zlobiver. A už mu to zůstalo,“ vysvětluje Kačka.

Kačka a Patrikem se s Olím opravdu nenudí, vtipné příhody jsou totiž na denním pořádku. „Zrovna dneska ráno mi rozkousal kus oblečení,“ směje se Kačka. Oliver ale není jediným zvířetem v jejich domácnosti. Společnost mu dělá králík jménem Ragnar. „Dobře se snášejí a často spolu blbnou. Třeba vběhnou do koupelny, králík hrabe toaletní papír a Oliver ho pak rozhází po celém bytě.“

Kačka má příhod s pejskem celou zásobu: „Jednou málem utopil přítelovu sestru. Oliver uviděl kachny na rybníku, vlítl do vody a ona za ním. Skončilo to roztrženými legínami a Oliverem plavajícím s kachnami, ale nikomu se naštěstí nic nestalo.“ Oliver je nejen zábavný, ale i velmi přizpůsobivý pes. Rád jezdí na výlety a užívá si každý okamžik strávený s Kačkou a Patrikem. „Když máme volno, vyrážíme do přírody a všude, kam můžeme, ho bereme s sebou. Také ale máme rádi domácí odpočinek, například když se necítíme úplně fit. Oliver totiž bez problému prospí celý den s námi. Je to takový gaučáček,“ říká Kačka.

Oliver ve Zlaté pacce

Před nedávnem jste pomohli vyhrát Oliverovi 1. místo v hlasovací fotosoutěži o nejhezčího psa, ve Zlaté pacce. Jak se do ní vlastně dostal? Šlo o náhodu. Kaččina maminka jí poslala odkaz na naši soutěž, Kateřina to prostě zkusila a svého pejska přihlásila. Informace o soutěži sdílela na instagramu, což vedlo k velkému zájmu a podpoře. Oliver vyhrál svou první soutěž a Kačka s Patrikem už nyní mohou přemýšlet, co udělají s výherním poukazem na 5 000 Kč do Planeo Elektro. „Nejspíš si pořídíme klimatizaci. Oliver špatně snáší vedra, bydlíme v paneláku v nejvyšším patře, kde je v létě strašné horko. Takže je to vlastně kvůli němu,“ směje se Kačka. „Zaslouží si to, vždyť to vyhrál on.“

Baví vás fotosoutěže? Těšte se! Chystáme pro vás další!

Načítám