Článek
Postup
01.
Slunečnicová semínka namočte do studené vody a nechte je přes noc odpočívat.
02.
Druhý den je sceďte, oddělte třetinu, tu doplňte 100 ml vody a rozmixujte v kaši. Cibuli nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a rozdělte na plátky. Mrkev očistěte a s jarní cibulkou ji nakrájejte na špalíčky.
03.
V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte česnek, zbytek přecezených semínek slunečnice, zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit.
04.
Mezitím na grilovací pánvi, na troše oleje, opečte mrkev a jarní cibulky. Když je slunečnice uvařená, vlijte do ní rozmixovanou kaši, osolte, opepřete, přisypte nasekanou petržel a nechte probublat. Rizoto podávejte společně s opečenou zeleninou a ředkvičkami.
Tip: Pokud chcete posílit v rizotu bílkovinovou složku, přidejte šmakouna nebo tofu natural.
Slunečnicová semínka si můžete přisypat třeba do krémové polévky.