Článek
Postup
01.
Kroupy den nebo alespoň ráno předem namočte, velmi si tak urychlíte jejich vaření.
02.
Slaninu nakrájejte na proužky a nechte pomalu vyškvařit ve velké pánvi. Přidejte najemno pokrájenou velkou cibuli a za občasného míchání dál restujte. Když je cibule měkká, vmíchejte na kolečka pokrájený pórek a ještě chvíli opékejte. Osolte. Trochu směsi můžete dát stranou na ozdobu.
03.
Přidejte scezené kroupy, zalijte 750 ml vývaru nebo vody (pokud dáváte vodu, kroupy ještě trochu osolte) a za občasného míchání povařte asi 20 minut doměkka. Podle potřeby podlévejte.
04.
Vmíchejte utřený česnek, brynzu a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře. Podávejte ozdobené odloženou pórkovou směsí nebo jen tak.
Tip: Zbylé kroupy (většinou se prodává 500gramový sáček) si schovejte na vánočního houbového kubu. Pro zdravější verzi pak samozřejmě vynechejte slaninu, ale ošidíte se tak o skvělou chuť a vůni, kterou jídlu dá...
Co vaříte v týdnu, když máte chuť na teplou a neošizenou večeři, ale zároveň nechcete vymýšlet nic složitého?