Článek
Postup
01.
Rýži propláchněte studenou vodou. pak ji krátce orestujte na oleji a zalijte vývarem tak, aby byla ponořená. V průběhu vaření podle potřeby vývar dolévejte. Hotová rýže by měla mít trochu krémovou konzistenci.
02.
Maso a hlívu ústřičnou nakrájejte na nudličky, šalotku nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi orestujte na oleji nejdřív šalotku a po chvíli vložte osolené maso. Opečte ho a přidejte hlívu. Promíchejte a poté chvíli opékejte. Nakonec přidejte bylinky.
03.
Polovinu sýra nastrouhejte. Rýži vmíchejte do pánve s masovou směsí a nakonec přidejte parmazán a ještě jednou promíchejte. Podle potřeby vše osolte a opepřete. Hotové rizoto podávejte s hoblinkami parmazánu a zeleninovým salátem.
Máte rádi hlívu? zachutná vám hlíva s kuřecí masem a cizrnou z jednoho hrnce, čočkové karbanátky s hlívovým salátem anebo pálivá thajská polévka s hlívou a kokosovým mlékem.