Hlavní obsah
3,1
(136)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Máte rádi různé obměny rizota? Vyzkoušejte jednoduchou a chutnou variantu s kuřetem a hlívou ústřičnou. Provoňte své rizoto bylinkami podle chuti a pořádně si pochutnejte.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g rýže arborio
  • 300 g kuřecích prsou
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 10 g čerstvých bylinek
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Rýži propláchněte studenou vodou. pak ji krátce orestujte na oleji a zalijte vývarem tak, aby byla ponořená. V průběhu vaření podle potřeby vývar dolévejte. Hotová rýže by měla mít trochu krémovou konzistenci.

02.

Maso a hlívu ústřičnou nakrájejte na nudličky, šalotku nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi orestujte na oleji nejdřív šalotku a po chvíli vložte osolené maso. Opečte ho a přidejte hlívu. Promíchejte a poté chvíli opékejte. Nakonec přidejte bylinky. 

03.

Polovinu sýra nastrouhejte. Rýži vmíchejte do pánve s masovou směsí a nakonec přidejte parmazán a ještě jednou promíchejte. Podle potřeby vše osolte a opepřete. Hotové rizoto podávejte s hoblinkami parmazánu a zeleninovým salátem.

Související témata:

Načítám