Článek
Postup
01.
Rýži nasypte do pekáčku nebo zapékací misky, zalijte vývarem a pořádně promíchejte. Nezapomeňte, že rýže hodně nabude na objemu, takže pekáč volte radši větší než menší. Pekáč překryjte poklicí nebo alobalem, vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů (horkovzdušnou na 170 stupňů) a pečte asi 30–40 minut. Hotová rýže už do sebe pohltila všechnu tekutinu a je uvařená „na skus“.
02.
Než se rýže upeče, očistěte špenát, odtrhejte z něj tvrdé řapíky a spařte jej v pánvi na lžíci olivového oleje. Hlívu nakrájejte na kousky a zlehka orestujte na druhé lžíci olivového oleje. Hotovou rýži vyndejte z trouby, promíchejte s nakrájeným máslem, nastrouhaným parmezánem, špenátem a hlívou, podle chuti dosolte a dopepřete a ihned podávejte.