Článek
Postup
01.
Plátky masa rozpulte a mezi dvěma vrstvami potravinářské fólie je z obou stran naklepejte – postup je ve videu. Díky fólii se maso nepotrhá a navíc budete mít méně nádobí.
02.
Vajíčka prošlehejte se solí, paprikou, oreganem, sušeným česnekem (čerstvého dejte dva stroužky), hořčicí a citronovou šťávou a maso do této marinády minimálně na dvě hodiny (ale klidně do druhého dne) naložte.
03.
Maso pak obalujte ve strouhance a na řízky ji pořádně přitiskněte. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, postříkejte trochou oleje a pečte 15 minut při 200 °C. Poté obraťte a dopečte dalších zhruba 15 minut dozlatova. Pro extra šťavnaté řízečky je olejem zlehka pokapejte i po obrácení.
Tip: Koření můžete samozřejmě podle chuti upravit: hodí se i tymián, chilli nebo uzená paprika.
Tak co, nezasloužili byste si dneska k večeři takový řízeček?