Článek
Postup
01.
Plátky vepřové krkovice zlehka naklepejte tak, aby byly vysoké asi centimetr. Každý plátek potřete prolisovaným stroužkem česneku, lžičkou hořčice, zlehka osolte a opepřete. Takhle připravené maso nechte asi hodinu odležet.
02.
Do hlubokého talíře rozklepněte vajíčka, osolte a dobře rozšlehejte. Plátky masa postupně obalte v hladké mouce, vejcích a strouhance.
ŘÍZEK JE KRÁL ČESKÉ KUCHYNĚ
03.
V hlubší pánvi rozpalte sádlo (vrstva sádla musí být alespoň centimetr vysoká) a stáhněte teplotu na střední stupeň. Řízky zvolna smažte po obou stranách dozlatova.
04.
Hotové řízky vložte do mísy vystlané kuchyňským papírem, nechte odsát přebytečný tuk a odpočinout. Podávejte s přílohou podle rodinných zvyklostí a skrojkem citronu na pokapání.
Tip: Připravte si vlastní strouhanku: stačí rozmixovat dva dny staré rohlíky najemno. V rozpočtu pro čtyři mám pět plátků masa – udělejte to také tak. Kousek studeného řízku jenom tak do ruky bude odpoledne ten nejlepší zákusek.
Máte rádi řízky? Vyzkoušejte miniřízečky v rozmarýnovém trojobalu s pálivým dipem.