Článek
Postup
01.
Mleté kuřecí maso smíchejte s vajíčkem, strouhankou, česnekem, solí a pepřem. Měkké máslo smíchejte s jemně nasekanými bylinkami (na Ukrajině by nechyběl kopr) a nastrouhanou citronovou kůrou. V jednom hlubokém talíři rozšlehejte vejce s hladkou moukou, do druhého nasypte strouhanku. V hluboké pánvi začněte rozehřívat aspoň centimetrovou vrstvu oleje.
02.
Masovou směs rozdělte na čtyři části a z každé udělejte rukama placku. Doprostřed každé dejte kousek ochuceného másla a kraje přehněte tak, aby máslo nevyteklo. Vzniklou vyšší placku obalte ve vajíčku s moukou a následně ve strouhance. Na oleji smažte řízky dozlatova a ihned podávejte, třeba s bramborami.
MILUJEME ŘÍZKY, A VY?
Vyzkoušíte tuhle šťavnatou lahůdku?