Hlavní obsah
3,3
(74)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Taky milujete ten okamžik, kdy nakrojíte plátek masa a vyteče z něj šťáva? U tohoto receptu se vám to povede na 100 %! Pochází z Ukrajiny, jmenuje se Kyjevské kotlety a bylinkové máslo se tu plní do plátků kuřecího masa. My jsme si ovšem vybrali rafinovanější variantu, a to s mletým masem.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 500 g kuřecího masa
  • 1 ks vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Bylinkové máslo
  • 75 g másla
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 1/2 lžičky citronové kůry
Trojobal a smažení
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 2 dl oleje
Článek

Postup

01.

Mleté kuřecí maso smíchejte s vajíčkem, strouhankou, česnekem, solí a pepřem. Měkké máslo smíchejte s jemně nasekanými bylinkami (na Ukrajině by nechyběl kopr) a nastrouhanou citronovou kůrou. V jednom hlubokém talíři rozšlehejte vejce s hladkou moukou, do druhého nasypte strouhanku. V hluboké pánvi začněte rozehřívat aspoň centimetrovou vrstvu oleje.

02.

Masovou směs rozdělte na čtyři části a z každé udělejte rukama placku. Doprostřed každé dejte kousek ochuceného másla a kraje přehněte tak, aby máslo nevyteklo. Vzniklou vyšší placku obalte ve vajíčku s moukou a následně ve strouhance. Na oleji smažte řízky dozlatova a ihned podávejte, třeba s bramborami.

Vyzkoušíte tuhle šťavnatou lahůdku?

Načítám