Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete řízky v jakékoli podobě? Tak to jsme se vám dnes strefili do noty. Už cítíte tu vůni smažené kůrčičky a šťavnatého masa? Tady máte skvělý nápad, jak řízky přichystat jinak než obvykle! S pivem a bramborákem!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 1 trochu soli
  • 6 stroužků česneku
  • 6 ks brambor
  • 100 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 50 ml světlého piva
  • 4 ks vepřových řízků
  • 1 hrst hladké mouky
Článek

Postup

01.

Řízky naklepejte, nasolte, opepřete a obalte v mouce.

02.

Polovinu brambor nastrouhejte najemno, druhou nahrubo, slijte přebytečnou tekutinu, a následně k bramborám přimíchejte vejce, prolisovaný česnek, mouku, pivo, majoránku, sůl a pepř. Bramboráková hmota by měla být hustá, případně do ní můžete přidat ještě mouku.

03.

Lžící ji pak z obou stran přitlačte na maso a v rozpálené pánvi řízky smažte.

04.

Když začne bramboráková krusta zlátnout, přendejte řízky do pekáčku a nechte je v troubě při 180 stupních zhruba 20 minut dodělat.

Vyzkoušejte i další dobroty z piva.

Související témata:

Načítám