Článek
Tyhle malé křupavé řízečky chutnají hlavně dětem. Pokud vám nesmějí smažené věci doma přes práh, stačí je poskládat nae plech vyložený pečicím papírem a upéct je v troubě dozlatova. Zároveň pro ně můžete připravit jednodušší variantu dipu. Vynechte chilli a místo něj použijte jen špetku soli.
Miniřízečky s medovým dipem
Pro 4 osoby budete potřebovat: 4 kuřecí prsní řízky, 2 vejce, 100 ml piva, 4 lžíce hladké mouky, 200 g strouhanky, 100 g nastrouhaných lískových oříšků, 300 g zakysané smetany, 1 lžíci medu, ¼ lžičky drceného chilli, sůl, řepkový olej na smažení
Postup: Maso naklepejte na tenčí plátky a každý ještě nakrájejte na menší kousky a osolte. Vejce rozšlehejte v misce, přidejte pivo, promíchejte a osolte. Strouhanku smíchejte s oříšky. Maso pak postupně obalujte v hladké mouce, namáčejte ve vaječné směsi a obalujte v oříškové strouhance.
Na oleji je usmažte dozlatova a skládejte je na papírový ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Do misky dejte zakysanou smetanu, med, chilli a dobře promíchejte. Hotové řízečky podávejte s dipem a zeleninovým salátem.
Tip: Na dip použijte tu nejhustější a nejkrémovější zakysanku, co seženete, nebo použijte crème fraîche.
Smažíte řízky v klasickém trojobalu, nebo máte nějakou vlastní vychytávku?
Mezi dva chleby, na piknik, k obědu, k večeři… Řízek zkrátka nikdy nezklame! Riskněte to bylinkami, chilli, parmazánem nebo kukuřičnými lupínky!