Článek
Postup
01.
Cherry rajčátka pokrájejte na poloviny, sardinky nasekejte, stejně jako bazalku. V misce potom důkladně smíchejte všechny suroviny na salsu a nechte v lednici odpočinout.
02.
V druhé misce smíchejte ricottu a sušená rajčata posekaná co nejjemněji. Špenát omyjte, spařte a také nasekejte najemno (ideálně v kuchyňském robotu, aby byly kousky opravdu malé). Do ricotty přidejte vajíčka, parmezán, mouku a nasekaný špenát. Kdyby bylo těsto přišlo příliš řídké, přisypte mouku.
03.
Nakonec ho osolte, opepřete a začněte vlhkými prsty nebo lžičkami tvarovat knedlíčky. Ty dejte vařit do vroucí vody zhruba na 4 minuty, dokud nevyplavou. Vylovte je děrovanou naběračkou, nechte okapat a podávejte přelité připravenou salsou.
Příště pro změnu připravte knedlíčky z cukety.