Článek
Postup
01.
Smíchejte dohromady grahamové sušenky, cukr, máslo a arašídové máslo. Prohněťte, dokud se všechny ingredience nespojí v jednolitou směs. Tu pak vymačkejte do menšího hlubšího plechu (případně zapékací mísy) o rozměru přibližně 35 x 25 cm.
02.
Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu. Tu nalejte rovnoměrně na připravenou arašídovou směs a dejte do ledničky. Po zatuhnutí čokolády můžete naporcovat a podávat ke kávě.
Tip: Pro snadnější pokrájení dejte dezert do ledničky zatuhnout nejprve na asi 20 minut, poté vyjměte, a dokud je čokoláda ještě trochu změklá, pokrájejte na čtverce. Dejte znovu do ledničky a po úplném zatuhnutí čokolády řezy podávejte.
Také milujete arašídové máslo? Napadlo vás někdy přidat ho do polévky? Vyzkoušejte to při přípravě mrkvové polévky s chilli.