Článek
Postup
01.
Připravte pudinkový krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustou kaši, přikryjte folií a nechte zchladnout. Po prochladnutí do ní zašlehejte vaječný koňak a postupně zašlehejte máslo.
02.
Na těsto ušlehejte žloutky s cukrem, horkou vodou a olejem do pěny, do které přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto natřete na plech vyložený pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě na 180 stupňů.
03.
Po vychladnutí plát těsta potřete pudinkovým krémem, uhlaďte a nechte v chladu trochu ztuhnout. Smetanu ke šlehání ušlehejte se ztužovačem, postupně přimíchejte zakysanou smetanu a podle chuti oslaďte cukrem.
04.
Smetanový krém natřete na vychlazený plát těsta s pudinkovým krémem, posypte strouhanou čokoládou a pokapejte vaječným koňakem dle chuti. Nechte ztuhnout a krájejte na řezy.