Článek
Postup
01.
Žloutky ušlehejte s horkou vodou a cukrem. Do pěny přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a základ pečte v troubě při 180 stupních asi 30 minut. Než vychladne, připravte krém.
02.
Svařte mléko, škrob a žloutky tak, aby vznikla hustá kaše. Když zchladne, vyšlehejte ji se změklým máslem, cukrem moučka a šťávou z citronu. Krémem potřete piškot.
03.
Do horké vodní lázně položte kovovou mísu a vyšlehejte v ní bílky. Když začnou tuhnout, přisypte do směsi postupně cukr (nebo cukrový rozvar). Až se bílky začnou lesknout a vařečka by v nich z fleku vydržela stát, je hotovo a můžete bílky potřít krém na buchtě. Teď už jen moučník bohatě posypejte nastrouhanou čokoládou, nechte vychladit a může se podávat!
Pro dnešek máte napečeno. Příští víkend vyzkoušejte roládu s chutí tiramisu.