Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 180 stupňů. Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy, mandle, mouku, vanilkový cukr i prášek do pečiva. Dobře zamíchejte, až nakonec přilejte zchladlé rozpuštěné máslo.
02.
Těsto nalejte na vyšší plech s pečicím papírem, rozprostřete ho a dejte péct na 25 až 30 minut.
03.
Zatímco bude chladnout, můžete se pověnovat ganache. Stačí přivést smetanu k varu, odstavit ji z plotny, nalámat do ní bílou čokoládu a míchat, dokud se nerozpustí. Můžete při míchání trochu polevit, aby vám v polevě zůstaly právě kousky čokolády. Nechte vše při pokojové teplotě zchladnout a potřete jí upečený korpus. Vychlaďte a může se porcovat!
Bílou čokoládu si můžete vyrobit přímo doma.