Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Z bílků vytvořte tuhý sníh, který postupně přimíchávejte ke žloutkům střídavě se směsí mouky a kypřicího prášku. Nalijte na plech vystlaný pečicím papírem a nechte v troubě při 180 stupních Celsia přibližně 30 minut.
02.
Mezitím, co bude korpus chladnout, můžete připravit krém. Smetanu vyšlehejte, přidejte zakysanku, tvaroh a případně trochu cukru (kdo má radši sladší). Přimíchejte ještě po lžičkách cappuccino a podle návodu rozmíchaný želatinový ztužovač.
03.
Korpus potřete marmeládou a poklaďte sušenkami (nebo dortovou oplatkou). Přelijte želatinovým krémem, posypte ještě cappuccinovým práškem a dejte přes noc vychladit do lednice. A máte dokonalé tvarohové řezy!
Další možnost kde lze využít cappuccino při pečení je recept na třešňový dort.