Článek
Postup
01.
Začněte spodní vrstvou. Žloutky utřete s cukrem a vodou, přidejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh z bílků, zlehka propracujte a těsto nalijte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 stupních Celsia asi 25 minut. Základ nechte vychladnout.
02.
V mléce v kastrůlku rozmíchejte mouku, přiveďte k varu a svařte v hustou kaši. Vanilkový cukr vyšlehejte s cukrem, máslem a žloutky (kdo se bojí syrových žloutků, může je vynechat). K základu přidejte uvařenou kaši a krém namažte na spodní placku.
03.
Pak už zbývá jen sněhová čepice. Do velkého hrnce nalijte vodu, přiveďte k varu a v jiné kovové míse, kterou vložíte do páry, vyšlehejte bílky, do kterých postupně po lžících přidávejte moučkový cukr. Když je hmota krásně lesklá a pevná (vařečka by v ní měla stát), potřete jí prostřední vrstvu. Nechte zchladnout, posypte nahrubo strouhanou čokoládou, a máte hotovo. Chce to jen ještě chvíli uležet!
Vyzkoušejte i trojbarevné řezy s brownies vrstvou.