Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Brambory, zelí, paprika, mouka. V romské kuchyni se tyto suroviny hodně opakují, ale výsledek je vynikající! Rezanky se zelím vás o tom přesvědčí!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 dl oleje
  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1 lžička soli
  • 4 ks vejce
  • 600 g hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Z mouky, vajec a soli vypracujte tužší těsto. Vyválejte ho na tenkou placku. Pak krájejte na asi 5 cm široké pásy, skládejte je na sebe a nakrájejte na nudle. Rozložte na utěrku a nechte trochu proschnout.

02.

Zelí nakrouhejte nadrobno. Opečte ho na oleji tak, aby bylo měkké. Nudle vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou. Bude to trvat 2 až 4 minuty. Scezené nudle smíchejte se zelím, podle chuti ještě osolte a ihned podávejte.

Rezanky můžete použít samotné i jako nudle do polévky nebo je smíchat na sladko s mákem, cukrem a máslem.

Související témata:

Načítám