Článek
Každý den nemusí být dieta. Proč si také zeleninové recepty občas nevylepšit něčím pořádným, jako je hermelín a majolka? Chuť tohoto vydatného, ale stále výživného zeleninového jídla za nějaký ten dřep nebo klik navíc stojí.
Postup
01.
Nejprve dejte do vroucí vody vařit vejce. Natvrdo bude uvařené asi po 10 minutách. Pak ho zchlaďte a oloupejte.
02.
Rajčata dle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Pokud chcete krémovější konzistenci salátu, zbavte je části s jadýrky, ta totiž majonézu dost naředí.
03.
Zchladlé uvařené vejce a hermelín nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky nasekejte. Pak vše smíchejte s rajčaty a majonézou.
04.
Salát dle chuti osolte a opepřete, nakonec ho posypte nasekanou čerstvou pažitkou.
Rajčatový salát servírujte jako hlavní chod s pečivem nebo jako přílohu třeba ke grilovanému masu.