Hlavní obsah
3,1
(53)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Pokud vám čerstvé ředkvičky nedělají dobře na zažívání nebo vám vadí jejich štiplavost, zkuste je tepelně zpracovat. Dnes vám přináším můj oblíbený recept, který je rychlý, snadný a chutný. Poslouží jako samostatný chod, ale i jako originální příloha.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na ředkvičky
  • 200 g ředkviček
  • 70 g anglické slaniny
  • 1/2 lžičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
Na dip
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička tabaska
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve si orestujte asi 70 g na kostičky nakrájené slaniny, dejte ji stranou a do výpeku dejte smažit na poloviny nakrájené ředkvičky.

02.

Když začnou zlátnout, přidejte k nim asi půl lžičky nasekaného rozmarýnu a jeden na plátky nakrájený stroužek česneku.

03.

Vše ještě asi minutu restujte, nakonec přidejte na prohřátí slaninu. Dle chuti dosolte.

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

04.

Orestované ředkvičky podávejte s čerstvým chlebem a dipem z řeckého bílého jogurtu, soli a pálivé tabasko omáčky. 

Podívejte se i na další skvělé zeleninové přílohy

Načítám