Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pusťte se do poctivé jarní krémové polévky! Řeřichovou si naprosto zamilujete! Že jste ji ještě nikdy nezkoušeli? V tom případě je právě čas to napravit!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 1 ks cibule
  • 3 ks brambor
  • 2 lžíce másla
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 hrst řeřichy
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Na másle zpěňte nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte kostičky brambor, zalijte je vývarem a asi 15 minut je povařte. Přidejte smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a také řeřichu. Tu stačí jen asi minutu prohřát, a poté polévku rozmixovat. Podávejte s pošírovaným vejcem, které připravíte v octové vodě.

Související témata:

Načítám