Článek
Postup
01.
Na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte na plátky nasekaný česnek a smažte ještě asi minutu.
02.
Pak přilijte hovězí vývar, rajčata z konzervy (asi polovinu obsahu konzervy), oloupané a na kostičky nakrájené menší červené řepy a koření. Vařte pod pokličkou, dokud řepy nezměknou, asi 40 minut.
03.
Poté z polévky odstraňte bobkový list, kuličky pepře a nového koření a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Dle chuti ji dosolte.
04.
Horkou polévku servírujte s porcí zakysané smetany a třeba s čerstvým koprem.
Řepa je úžasná a dá se koupit i uvařená, takže vám odpadne práce. Dáte si karbanátky z červené řepy se sýrem, čokoládový dort z červené řepy nebo vegetariánský burger z červené řepy?