Článek
Postup
01.
Řepu kupte buď předvařenou sterilovanou, nebo o něco více syrové, kterou celou zabalte do alobalu a při 200 °C pečte asi hodinu doměkka. Poté oloupejte.
02.
Semínka nasucho na pánvi opražte, až začnou praskat a vonět. Takto budou mít lepší chuť a půjdou lépe mixovat.
Jen růžová to může být...
03.
Semínka ihned spolu s ostatními surovinami přesuňte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu. Dle potřeby zřeďte dalším olejem (hodí se slunečnicový i olivový) nebo trochou vody. Ochutnejte a případně dochuťte solí, citronem či křenem.
Zdravě, ale bez práce
Jestli se vám nechce s pomazánkou dělat vůbec, podívejte se na sortiment zdravých výživ nebo drogerií, často nabízejí dipy a pomazánky s podobně dobrým složením, navíc také vhodné i při keto, veganské či bezlepkové dietě.
K pomazánce si upečte tento skvělý semínkový chleba bez mouky, snadný kváskový chléb z žitné mouky bez hnětení nebo jen pokrájejte čerstvou zeleninu a dejte si ji jako zdravý dip.