Hlavní obsah
4,1
(15)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Řepa je super zdravá, stojí pár korun, a když ji správně připravíte, budete nadšeni. Snadné a rychlé je třeba pesto s lahůdkovým droždím, které upotřebíte do mnoha dalších pokrmů a ocení ho i vegani!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 skleničky
  • 350 g červené řepy
  • 150 g dýňových semen
  • 4 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku droždí
  • 85 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup:

01.

Řepu oloupejte, pokrájejte na kostky, osolte a v alobalu upečte při 200 °C doměkka. 

02.

Semínka nasucho opražte, až začnou pukat, a ještě horké je rozmixujte. Přidejte upečenou řepu, oloupaný česnek, droždí (to pestu dodá překvapivě sýrovou chuť), olej, malou lžičku soli, čerstvě mletý pepř a asi 3 lžíce balzamikovéhoocta. 

03.

Rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem a octem. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do týdne.

Tip: Řepa je super zdravá, stojí pár korun, a skvěle chuná. Inspirujte se v článcích Červená řepa, jak ji neznáte: Zkuste polévku, dortík i karbanátky a Nekupujeme, vyrábíme: Nejlepší naložená řepa? Známe recept!

Načítám