Článek
Postup:
01.
Řepu oloupejte, pokrájejte na kostky, osolte a v alobalu upečte při 200 °C doměkka.
02.
Semínka nasucho opražte, až začnou pukat, a ještě horké je rozmixujte. Přidejte upečenou řepu, oloupaný česnek, droždí (to pestu dodá překvapivě sýrovou chuť), olej, malou lžičku soli, čerstvě mletý pepř a asi 3 lžíce balzamikovéhoocta.
03.
Rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem a octem. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do týdne.
Tip: Řepa je super zdravá, stojí pár korun, a skvěle chuná. Inspirujte se v článcích Červená řepa, jak ji neznáte: Zkuste polévku, dortík i karbanátky a Nekupujeme, vyrábíme: Nejlepší naložená řepa? Známe recept!