Hlavní obsah
4,2
(25)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Suroviny na ně sice máte většinou doma, ale palačinky vám nepřipadají jako zrovna originální jídlo? S našimi tipy se to zaručeně změní – vsaďte na barevné těsto s červenou řepou!

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 1 ks červené řepy
  • 2 ks vejce
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 320 ml mléka
Náplň
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g listového špenátu
  • 2 hrsti mražené kukuřice
  • 2 hrsti černých oliv
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce čerstvého krémového sýru
K podávání
  • 100 ml majonézy
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Řepu oloupejte, nastrouhejte najemno a tyčovým mixérem ještě rozmixujte. Přidejte vajíčka, sůl, olej, mouku a mléko a vypracujte řidší těsto, které nechte alespoň hodinu odstát. Nasucho z něj pak pečte tenké palačinky.

02.

Na náplň nechte na oleji zesklovatět najemno pokrájenou cibulku, přidejte plátky česneku a po asi půl minutě i špenát. Za občasného míchání nechte pod pokličkou změknout, poté vmíchejte kukuřici a pokrájené olivy, osolte, opepřete a už jen prohřejte. Na závěr vmíchejte sýr.

03.

Bazalku rozmixujte s majonézou a citronovou šťávou a podávejte k palačinkám naplněným špenátovou směsí.

Tip: Z řepy použijte jen šťávu (nastrouhanou ji do těsta vymačkejte přes sítko), těsto oslaďte lžící moučkového cukru a podávejte na sladko s horkým lesním ovocem a zakysanou smetanou.

Pokud si řepu pěstujete vlastní a máte velkou úrodu, rozhodně ji doporučujeme naložit. K dispozici ji tak budete mít po celý rok.

Související témata:

Načítám