Článek
Postup
01.
Řepu oloupejte, nastrouhejte najemno a tyčovým mixérem ještě rozmixujte. Přidejte vajíčka, sůl, olej, mouku a mléko a vypracujte řidší těsto, které nechte alespoň hodinu odstát. Nasucho z něj pak pečte tenké palačinky.
02.
Na náplň nechte na oleji zesklovatět najemno pokrájenou cibulku, přidejte plátky česneku a po asi půl minutě i špenát. Za občasného míchání nechte pod pokličkou změknout, poté vmíchejte kukuřici a pokrájené olivy, osolte, opepřete a už jen prohřejte. Na závěr vmíchejte sýr.
03.
Bazalku rozmixujte s majonézou a citronovou šťávou a podávejte k palačinkám naplněným špenátovou směsí.
Tip: Z řepy použijte jen šťávu (nastrouhanou ji do těsta vymačkejte přes sítko), těsto oslaďte lžící moučkového cukru a podávejte na sladko s horkým lesním ovocem a zakysanou smetanou.
Pokud si řepu pěstujete vlastní a máte velkou úrodu, rozhodně ji doporučujeme naložit. K dispozici ji tak budete mít po celý rok.