Článek
Postup
01.
Droždí a cukr rozmíchejte v teplém mléce. Řepu (ne naloženou v sladkokyselém nálevu, ale vařenou) rozmixujte dohladka s nastrouhaným křenem. Z bílku ušlehejte tuhý sníh.
ORIGINALITĚ A TVOŘIVOSTI SE V KUCHYNI MEZE NEKLADOU
02.
Obě mouky smíchejte s mlékem s droždím, řepou, žloutkem, solí a nakonec opatrně zapracujte sníh. Přikryjte a nechte v teple 30 až 60 minut kynout.
03.
Z vykynutého těsta smažte na pánvi asi 4cm lívanečky. Můžete je smažit i nasucho, ale nebudou mít tak pěknou barvu –díky oleji si ji ponechají. Podávejte ihned nebo před konzumací krátce zahřejte v troubě či na pánvi.
04.
Bliny servírujte s kysanou smetanou, uzeným lososem či jinou rybou, vařeným křepelčím vejcem a snítkou kopru. Hodí se i kapary, restované houby a místo smetany oceníte i crème fraîche nebo smetanu ochucenou křenem, bylinkami či další řepou. Nic nezkazíte ani kaviárem, polníčkem nebo proužky salátové okurky.
Tip: Podívejte se na další tipy na silvestrovské občerstvení!
Zbylou řepu můžete použít třeba do řepného hummusu nebo efektních řepných rolek s křenem.