Hlavní obsah
3,5
(30)

V zimě není nic lepšího než miska horké kouřící polévky. A co teprve, když je plná samých zdravých surovin! Vyzkoušejte naši oblíbenou (a přitom supersnadnou) zahřívací z řepy, červeného vína, cibule a rajčat.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks chilli
  • 4 ks červené řepy
  • 150 ml červeného vína
  • 500 g rajčatové passaty
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 750 ml vody
K podávání
  • 4 lžíce zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s chilli změknout na asi dvou lžících oleje, přidejte oloupanou a jemně nastrouhanou nebo rozmixovanou řepu a ještě chvíli restujte. Zalijte vínem, pasírovanými rajčaty a vodou, přidejte tymián nebo rozmarýn a malou lžičku soli a asi 15 minut povařte do změknutí.

02.

Pro krémovou konzistenci můžete polévku rozmixovat tyčovým mixérem. Dochuťte čerstvě mletým pepřem, balzamikovým octem a podávejte se zakysanou smetanou.

Tip: Ještě lepší polévka bude, když do ní spolu s řepou přidáte asi tři stroužky nasekaného česneku.

Do kterého z řepných táborů patříte: milujete ji, nebo tuhle zeleninu nemůžete ani vidět?

Načítám