Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Pikantní ředkvičky se hodí ke grilovanému masu, ale skvěle doplní i pečínku nebo salát. Přichystejte si je do zásoby!

45 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 sklenice
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 ks kedlubny
  • 5 stroužků česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 700 ml vody
  • 200 ml octa 8%
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Ředkvičky důkladně propláchněte a odřízněte zelenou část. Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kousky. Vše napěchujte do dvou sklenic. Přidejte celé stroužky česneku.

02.

Vodu s octem, solí, cukrem a bobkovými listy svařte a nechte vychladnout. Pak nálev nalejte do sklenic a pevně uzavřete. Nechte pár dní v chladu a můžete konzumovat. Hodí se k pečenému masu nebo do salátu.

Tip: Do sklenic můžete přidat kousek bílé ředkve nebo čerstvého fenyklu.

Milujete nakládanou zeleninu? Naložte si kozí rohy, domácí jsou nejlepší.

Související témata:

Načítám