Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pečivo se šunkou či sýrem je sice také skvělé, dobrá pomazánka vám ale, pokud si jí připravíte dost, ušetří spoustu práce – minimálně při přípravě snídaně nebo svačiny na druhý den dětem do školy. Co takhle zkusit ředkvičkovou?

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 300 g ředkviček
  • 130 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Vajíčka uvařte natvrdo. Ředkvičky očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, ať místo pomazánky nemáte salát. Stejně tak k ředkvičkám nahrubo nastrouhejte zchladlá oloupaná vejce.

02.

Přidejte lučinu, jogurt, najemno nakrájenou cibuli (pokud chcete mít pomazánku barevnější, můžete použít červenou) a nasekanou petrželku. Metlou vše důkladně promíchejte. Jako pečivo se skvěle hodí klasický chléb.

Také je vaše nejoblíbenější právě ta ředkvičková?

Související témata:

Načítám