Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát z čerstvé zeleniny s grilovanou vepřovou panenkou je skvělý rychlý oběd pro jednoho nebo i pohoštění na párty pro větší společnost.

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g vepřové panenky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 2 ks rajčat
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 2 ks červené papriky
  • 40 g balkánského sýru
    7
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 snítka čerstvého kopru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Panenskou svíčkovou nakrájejte na plátky. Jednu lžičku grilovacího koření rozmíchejte ve dvou lžících oleje v míse a do této směsi umístěte maso, které nechte chvilku odležet. 

02.

Rajčata a okurku pokrájejte na menší kousky, stejně jako papriku, kterou jste zbavili semínek. Vše osolte, opepřete a smíchejte se zbylým olejem a vinným octem. 

03.

Na roštu nebo  grilovací pánvi pak ogrilujte krátce plátky masa. Připravený zeleninový salát rozdělte na talíře, navrch dejte maso a vše posypte balkánským sýrem. Můžeme ještě přizdobit snítkami z kopru.

Načítám