Hlavní obsah
4,1
(7)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Květák se dá udělat na mnoho způsobů. Vyzkoušejte třeba právě tenhle zajímavý salát vonící řeckým létem.

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Salát
  • 1 ks květáku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 ks červené papriky
  • 4 ks sušených rajčat
  • 1/2 hrnku černých oliv
  • 2 hrsti arašídů
  • 120 g sýru feta
  • 1/2 ks červené cibule
Zálivka
  • 120 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Květák rozeberte na růžičky, propláchněte a nechte okapat. Vložte ho do mixéru, přidejte bylinky a česnek a nasekejte úplně najemno – konzistencí bude vzniklá směs připomínat větší kuskus. 

02.

Salátovou okurku, červenou papriku a sušená rajčata nakrájejte na kousky. Olivy podle chuti rozpulte nebo nechte celé, sýr rozdrobte a cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka. Všechny ingredience na zálivku vidličkou prošlehejte. Květákový základ promíchejte s okurkou, paprikou, cibulí a zálivkou a podávejte ozdobené sušenými rajčaty, olivami, arašídy a sýrem.

Tip: Můžete nechat rozehrát barvy: všechny ingredience jen rozdělte do misek a přelijte zálivkou. Každý si svou porci promíchá sám.

A co vy? Máte rádi syrový květák?

Načítám