Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli orestujte na troše olivového oleje a přidejte nasekaný česnek a kuře. Nejekonomičtější je koupit kuře celé a prsa odříznout do jiného jídla s kuřecím masem, případně použít dvě čtvrtky nebo dvě stehna a skelet – prostě vždy část s masem a část s kostmi pro silný vývar. Zalijte vodou, přidejte sůl a bobkový list a povařte asi hodinu doměkka.
02.
Odstraňte bobkový list. Maso vyndejte, nechte trochu vychladnout a oberte. Mezitím vývar znovu přiveďte k varu, vsypejte do něj rýži a 15 až 20 minut povařte doměkka. Do hrnce vraťte maso. Vajíčka rozšlehejte s citronovou šťávou a za stálého míchání vlijte do polévky – krásně ji tím zahustíte. Pořádně opepřete, případně ještě dosolte a můžete podávat.
03.
Polévku jsem posypala nasekanou petrželí, ale nic nezkazíte ani koprem anebo nadrobeným sýrem feta.
Vaříte si vývary sami, nebo raději používáte kostky? Mrkněte na naše tipy pro dokonalý vývar nebo se naučte, jak na zeleninový bujon, který je skoro zdarma!