Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sladká vůně brzkého léta reprezentovaná šeříkem si přímo říká o zkoušku v kuchyni. Hledáte snadný recept? Ochutnejte květy díky rosolu.

5 min.
Příprava
7 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
500 mililitrů
  • 50 g šeříkových květů
  • 500 ml vody
  • 250 g želírovacího cukru
  • 4 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Den předem přelejte očištěné květy půl litrem vroucí vody a nechte je přiklopené odstát. Druhý den sceďte a pořádně vymačkejte vylouhované květy (ty už nebudete potřebovat). V této fázi nemá tekutina moc pěknou barvu, ale po přidání citronové šťávy uvidíte, jak se zbarví do krásně růžovo-fialova!

02.

Ke scezené tekutině přimíchejte citronovou šťávu a želírovací cukr, přiveďte k varu a nechte 7 minut probublávat. Nalejte do připravených sklenic, které otočte víčkem vzhůru. Želé je díky své vůni a lehce nahořklé chuti výborné k máslovým sušenkám a do dortů.

Související témata:

Načítám