Článek
Kouzlo okurkových pickles tkví v tom, že je nakrájíte na velmi tenké plátky. Pokud si nejste jistí s nožem, použijte tzv. mandolínu. Stejným způsobem můžete připravit i jinou zeleninu, například červenou řepu.
Postup
01.
Okurky na nakládání důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Můžete přidat 1 cibuli a 2 stroužky česneku, ale není to nutné.
02.
Do hrnce nalijte vodu, přidejte ocet, sůl a cukr. Směs zahřívejte na střední teplotu, dokud se sůl a cukr nerozpustí a pak provařte asi 5 minut. Nakonec přidejte pepř. Nálev nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
03.
Do sklenice nebo mísy naskládejte střídavě kolečka okurek a na menší kusy nasekaný kopr. Vše zalijte vychladlým nálevem tak, aby byly ingredience ponořeny. Sklenici nebo misku překryjte víčkem či potravinářskou fólií a nechte alespoň hodinu rozležet v lednici.
04.
Po této době jsou pickles připraveny k jídlu, hodí se jako příloha nebo do salátů, ale najdou se i tací, co je milují jen tak, stejně jako klasické nakládačky.