Hlavní obsah
3,7
(6)
Foto: Dementieva Iryna, Shutterstock.com

Foto: Dementieva Iryna, Shutterstock.com

Máte chuť na domácí nakládané okurky, ale nechce se vám čekat, až se dostatečně odleží? Zkuste si připravit rychlé pickles a už za hodinu můžete ochutnat.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 sklenici 500ml
  • 400 g okurek nakládaček
  • 1/2 hrnku ledové vody
  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžíce cukru
  • 1/4 lžičky pepře barevného celého
  • 2 ks čerstvého kopru
Článek

Kouzlo okurkových pickles tkví v tom, že je nakrájíte na velmi tenké plátky. Pokud si nejste jistí s nožem, použijte tzv. mandolínu. Stejným způsobem můžete připravit i jinou zeleninu, například červenou řepu.

Postup

01.

Okurky na nakládání důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Můžete přidat 1 cibuli a 2 stroužky česneku, ale není to nutné.

02.

Do hrnce nalijte vodu, přidejte ocet, sůl a cukr. Směs zahřívejte na střední teplotu, dokud se sůl a cukr nerozpustí a pak provařte asi 5 minut. Nakonec přidejte pepř. Nálev nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

03.

Do sklenice nebo mísy naskládejte střídavě kolečka okurek a na menší kusy nasekaný kopr. Vše zalijte vychladlým nálevem tak, aby byly ingredience ponořeny. Sklenici nebo misku překryjte víčkem či potravinářskou fólií a nechte alespoň hodinu rozležet v lednici.

04.

Po této době jsou pickles připraveny k jídlu, hodí se jako příloha nebo do salátů, ale najdou se i tací, co je milují jen tak, stejně jako klasické nakládačky.

Načítám